Wijkse kerken trekken samen op in gebedsweek

Van 15-22 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Wijkse kerken trekken samen op die eenheid te bevorderen en te vieren.
Wereldwijd bidden miljoenen christenen in deze week mee aan de hand van het thema ‘Doe goed, zoek recht’ dat is aangereikt door de kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. Bijzondere aandacht is er dit keer voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door ongelijkheid en racisme.

Op maandagavond 16 januari ontmoeten vertegenwoordigers uit de deelnemende kerken elkaar rond een maaltijd. Op woensdagavond 18 januari verzorgen kerken samen een programma van ontmoeting, zang en gebed, dit jaar bij Gemeente De Haven, in Het Revius, Remus 4. Hierbij is iedereen van harte welkom. In de gebeden zullen naast de zorgen in de wereld ook de concrete noden in eigen stad en land een belangrijk element zijn. Ook kan vooraf of ter plekke om andere voorbeden gevraagd worden. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur. Vooraf is er koffie, thee en wat lekkers.

Een gezamenlijke werkgroep van Baptistengemeente de Haven, Hervormde Gemeente, Protestantse Gemeente en Katholieke geloofsgemeenschap Johannes de Doper heeft de maaltijd en de gebedsavond voorbereid. De laatste twee verzorgen op zondag 22 januari om 11.00 uur samen een oecumenische dienst in de Grote Kerk op de Markt.