Bezoek Verhalenark in Wijk bij Duurstede

Na vier jaar overzeese avonturen in het noorden van Europa is de VerhalenArk weer terug in Wijk bij Duurstede. Op woensdagmiddag 17 april willen we met alle kinderen van de gemeente de Ark bezoeken.

De verzameltijd is om 15.00 uur bij de Ark. Dominee Wüllschleger en Jolanda van Mourik gaan mee als begeleiders. Graag even van te voren aanmelden bij Jolanda, zodat er bekend is hoeveel kinderen er mee gaan.
Email: jolandavanmourik@hotmail.com.

De VerhalenArk is het eerste drijvende Bijbel museum ter wereld. De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog. De VerhalenArk neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament. De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië.

Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie met scènes uit het Oude en Nieuwe testament. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren of ontdek dat koning Salomo meer dan 1000 vrouwen had.


De Ark blijft voor een langere tijd liggen tot circa begin juni 2019. De Ark is dagelijks geopend van 10.00 -18.00 uur.

Entreeprijs: volwassenen €14,50 (gereduceerd tarief €12,50), kinderen (3-12 jaar) € 9,50, kinderen t/m 2 jaar gratis, familieticket € 40,00 (2 volwassenen, 2 kinderen), elk extra kind € 6,50.  

Zie voor meer informatie www.verhalenark.nl. Bij de uitgangen van de kerk liggen flyers.