Marien Middelkoop

 

In het kort wil ik me aan u voorstellen. Mijn volledige namen zijn Marinus Jacobus Middelkoop.
Ik ben op 2 juni 1957 geboren in Papendrecht, maar opgegroeid in Dordrecht.
Na de middelbare school heb ik theologie gestudeerd in Leiden. De eerste gemeente die ik dienen mocht was Babyloniënbroek in Noord-Brabant. In die tijd ontmoette ik mijn vrouw, en zijn we getrouwd.
Daarna heb ik een aantal jaren les gegeven aan een theologische school in Zimbabwe. Na terugkeer naar Nederland mocht ik de gemeenten Mastenbroek, Westerhaar- Vriezenveensewijk, Klundert, Hendrik-Ido-Ambacht en Middelharnis dienen. En nu Wijk bij Duurstede. Onze drie kinderen zijn inmiddels het huis uit, en wonen elders.
Sinds 13 juni 2021 ben ik predikant van de Hervormde Gemeente van Wijk bij Duurstede. Ik kwam midden in de coronatijd, veel mensen mochten niet naar de kerk komen. Gelukkig was er wel een live-stream verbinding, zodat mensen thuis de dienst konden horen en zien. Inmiddels mag men weer allemaal komen, en is de gemeente bijna weer op volledige sterkte.
Veel aandacht besteed ik aan de voorbereiding van de preken. Belangrijk vind ik een gedegen uitleg van de tekst, waarbij telkens lijnen getrokken worden naar het heden. Centraal in de verkondiging staat de boodschap van het kruis en de opstanding van Jezus Christus.
Voortdurend probeer ik contact te leggen met gemeenteleden. Niet alleen met hen, die trouw naar de kerk komen, maar ook met hen, die zijn weggeraakt. In de bijbel kom je regelmatig tegen dat de gemeente wordt vergeleken met een kudde. De grote herder van de kudde is Jezus Christus, maar de onderherders, predikant en ouderlingen, zijn geroepen de schapen weer bij de kudde te brengen.
Daar horen ze de goede boodschap, daar worden de sacramenten doop en Heilig Avondmaal bediend.
Ik wil u, die dit stukje leest, van harte uitnodigen om de diensten bij te wonen! Misschien wilt u de stap naar de kerk wel weer zetten, maar durft u niet. Neem dan gerust contact met me op! We zijn als gemeente alleen maar blij, als mensen, soms na lange tijd, zich weer bij ons voegen!

Voel je vrij om via onderstaand telefoonnummer contact met me op te nemen.