Oliebollenactie oudejaarsdag voor onderhoud Grote Kerk

Ook dit jaar worden er weer oliebollen gebakken op oudejaarsdag. Ze zijn tot en met zaterdag 29 december te bestellen. Op maandagmorgen 31 december worden ze gebakken en kunnen de bestelde oliebollen worden afgehaald. Bezorgen kan ook en is voor veel mensen een uitkomst.

Er is keus uit oliebollen met of zonder rozijnen. Een zak met 10 oliebollen is 7,50 euro, met 5 oliebollen 4 euro (betaling bij aflevering). Ze zijn te bestellen tot en met 29 december via e-mailadres oliebollen@hgwbd.nl en bij Martha Slijkerman, tel. 576946.
Op oudejaarsdag kunnen ze worden opgehaald tussen 12.00 en 15.00 uur bij familie K. de Kruijf. Aan het thuisbezorgen in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek zijn geen bezorgkosten verbonden.

De opbrengst is voor het onderhoud van de Grote Kerk. Wat zou Wijk bij Duurstede zijn zonder dit monumentale gebouw in het midden?
In voorgaande jaren liet ongeveer de helft van de mensen de oliebollen bezorgen en de andere helft kwam ze zelf ophalen. Ook bij het bestellen was het fifty-fifty: de helft bestelt per e-mail en de andere helft per telefoon.

Ongeveer dertig jaar geleden is deze Wijkse oliebollenactie begonnen. Onder de twintig vrijwilligers die zich ervoor inzetten, zijn twee jonge bakkerszonen die veel complimenten krijgen voor de kwaliteit die ze leveren. De bollen zijn heerlijk en de opbrengst is zeer goed besteed.