Kring over Thomas a Kempis naar Zwolle

De kring over Thomas a Kempis gaat op 6 mei een excursie maken naar de plaatsen waar Thomas a Kempis en de Moderne Devotie hun bakermat hadden. Dat is het gebied rond Zwolle en Deventer.

De kring kwam in de afgelopen winter een aantal keren bij elkaar rond het boek De navolging van Christus, geschreven door Thomas a Kempis. Deze excursie is ook toegankelijk voor mensen die niet deelnamen aan de kring, maar die wel interesse hebben voor dit thema.

We vertrekken op 6 mei rond 9 uur uit Wijk bij Duurstede. Om ongeveer 10.30 uur zal ds. Henk de Jong (broer van onze oud-predikant) ons in Windesheim het een en ander vertellen over de Moderne Devotie. Daarna lunchen we op de Agnietenberg in Zwolle en gaan we kijken bij het monument voor Thomas a Kempis. Aansluitend gaan we in Zwolle kijken in de kerk naar de herinneringen die er nog zijn aan Thomas a Kempis. Vervolgens zoeken we bij mooi weer een plek aan de IJssel om samen iets uit Thomas a Kempis te lezen en daarover te praten. We eindigen onze dag met een eenvoudige, doch voedzame maaltijd ergens onderweg. Het is de bedoeling om halverwege de avond weer in Wijk bij Duurstede te arriveren. De kosten moeten nog precies berekend worden, maar reken op een totaalbedrag van rond de € 30,- p.p. all-in. Opgeven en meer informatie via l.wullschleger@solcon.nl.