Geslaagde oliebollenactie voor onderhoud Grote Kerk

De vrijwilligersploeg van de oliebollenactie – voor het onderhoud van de Grote Kerk aan de Markt in Wijk bij Duurstede – kijkt tevreden terug op het verloop en resultaat. Ze hebben 5000 oliebollen gebakken en kunnen verkopen voor het goede doel.

De tien bezorgers konden veel mensen blij maken met de oliebollen, die weer de vermaarde hoge kwaliteit hadden. Bij het afhaalloket hoefden mensen niet lang te wachten. “Jullie zijn niet de goedkoopste, maar wel de allerbeste,” zei iemand die al jaren opnieuw bestelt. Doordat collega’s in Werkhoven een oliebollenbakbak hadden uitgeleend (zelf hadden ze een paar weken eerder hun actie), waren de bakkers veel eerder klaar dan vorig jaar. Toen moesten ze 14 uur achtereen doorwerken, nu 10 uur. Die extra bak kwam helemaal goed uit toen tegen het einde een van de eigen bakken uitviel.

Mensen die alsnog voor het onderhoud van de Grote Kerk een bijdrage willen leveren, kunnen via hgwbd.nl doneren.

In de uitzending die RTV-Utrecht over de actie maakte, vertelde kerkrentmeester Harry Mauritz dat voor dit goede doel de Stichting Vrienden van de Grote Kerk Wijk bij Duurstede wordt opgericht. De uitzending is terug te luisteren via de website van RTV Utrecht (vanaf minuut 38). Want deze kerk is voor heel de Wijkse bevolking van betekenis, al 700 jaar.