Gemeenteavond met Ds. L. Wüllschleger over de muurschildering van de Tien Geboden

Tegen de koorwand van de Grote Kerk bevindt zich een schildering van de Tien geboden. Het beeld daarvan staat velen van ons op het netvlies gegraveerd. Er zit aan die schildering een  intrigerende vraag vast. Waar komt deze tekst vandaan? Rond de herkomst van die tekst zou een roman te schrijven zijn!

Op donderdag 7 april is er een gemeenteavond van de beide gemeenten van de Grote Kerk. We gaan dan met elkaar zien hoe het zit met die schildering.
Louis Wüllschleger heeft in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar deze schildering. Hij zal ons het verhaal daarvan vertellen. Niet alleen over de schildering, maar vooral over de inhoud daarachter, want daar gaat het natuurlijk om. We gaan ook prachtige muziek horen uit de tijd van de Gebodenschildering: het eind van de zestiende eeuw. We sluiten de avond af met een avondgebed: we gaan dan niet alleen luisteren, maar ook samen zingen: liederen uit het eind van de zestiende eeuw. Dat is een ervaring op zich: teruggaan in de tijd en ervaren hoe het toen was…
Aan de avond wordt muzikaal meegewerkt door Marjolein de Wit (fluit) en Pim Schipper (orgel).
Iedereen is van harte welkom!