Film over het verhaal achter het lied Amazing Grace

Het lied Amazing grace is een van de bekendste christelijke liederen. Het wordt overal ter wereld gezongen – in alle talen vertaald. Het kwam nog eens op een ontroerende manier in de publiciteit, toen de vorige Amerikaanse president Barack Obama het inzette tijdens de herdenking van de slachtoffers van de aanslag in Charleston in 2015. De vijfduizend kerkgangers zongen het spontaan mee…

Het lied werd geschreven door John Newton (1725-1807). Hij was voor zijn bekering een ruige klant en voer als kapitein op een slavenschip. Nadat hij tot geloof gekomen was, veranderde zijn leven totaal. Hij werd predikant; als voorvechter voor de afschaffing van de slavernij inspireerde hij ook anderen. William Wilberforce voerde de strijd in het Engelse parlement.

In de dienst met de Saint Anthony Pipe Band op 24 februari hebben we onder andere over dit lied gehoord en het ook gezongen.

Over de geschiedenis achter dit lied is een film gemaakt. Op maandagavond 4 maart draaien we die in de Open Hof. Om 19.45 is er ontvangst met koffie en thee; om 20.00 uur begint de film. De toegang is vrij en iedereen is zeer hartelijk welkom!