Dinsdag 3 maart gemeenteavond met Govert Buijs – ‘Het goede leven en de vrije markt’. Hebben wij een economie of heeft de economie ons?

Onze economie heeft ons veel welvaart gebracht. Maar het lijkt er op dat we op een punt gekomen zijn dat de verdere ontwikkeling van de economie ons hoe langer hoe meer in de weg gaat zitten. De aarde raakt uitgeput, mensen raken burn-out. In vrijwel alle landen neemt de ongelijkheid toe. Publieke voorzieningen dreigen onbetaalbaar te worden. Het goede leven lijkt eerder schade te lijden dan dichterbij te komen. Wat is de achtergrond van deze problemen? Vanavond verkennen we de wording en verwording van onze economie – en verkennen we wegen naar een andere economie, die het goede leven, de bloei van mensen in een duurzame omgeving, dichterbij kan brengen.
Govert Buijs is bijzonder hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Samen met Ad Verbrugge en Jelle van Baardewijk schreef hij in 2019 het boek ‘Het goede leven en de vrije markt’. Hij is iemand die op een heldere en toegankelijke manier het onderwerp kan bespreken.

Het onderwerp sluit niet alleen wat naam betreft, maar zeker ook wat inhoud betreft mooi aan bij ons jaarthema ‘het goede leven’. Bijbelse richtlijnen over een goed leven zijn zeker te betrekken bij economie en welvaart. Goed om daar eens met elkaar bij stil te staan en over na te denken. U en jullie zijn op dinsdag 3 maart allemaal hartelijk welkom om 20.00 uur in de Open Hof. We hopen op een goede opkomst. Het is een avond die we samen met de Protestantse gemeente organiseren.

Namens de taakgroep V&T, Joke Kroodsma